Pronađite posao i unapredite svoju karijeru

Ako tražite posao ili želite da promenite aktuelni, važno je da znate da vam u tome može pomoći Forum mladih sa invaliditetom (FMI).

Ova organizacija, između ostalog, pruža podršku poslodavcima u procesu zapošljavanja osoba sa invaliditetom kroz obuke i savetodavne usluge, a osobama sa invaliditetom nudi niz operativnih i savtodavnih usluga.

U saradnji sa Caritasom Srbija, od septembra 2023.godine, FMI je otvorio 6 karijernih centara za osobe sa invaliditetom.Karijerni centri nalaze se u Beogradu, Subotici, Novom Sadu, Zrenjaninu, Valjevu i Nišu.

Savetnici koje rade u ovim centrima pružaju podršku pri izboru odgovarajućih profesionalnih ciljeva, uključivanju u radno i socijalno okruženje, pripremi za razgovor za posao, pisanju CV-a…

U centrima se takođe organizuju i grupne radionice ličnog razvoja na temu upravljanja vremenom, veštine komunikacije, rešavanja konflikata…

FMI je takođe uspostavila  portal za zapošljavanje osoba sa invaliditetom. U pitanju je online platforma koja služi za povezivanje kandidata koji su u potrazi za poslom i poslodavavcima.

Kandidati koji su u potrazi za poslom mogu da kreiraju svoje profesionalne profile, prate ponudu otvorenih radnih pozicija i da se na ponuđene prijave. Poslodavci mogu da objavljuju oglase za otvorene pozicije u svojim kompanijama, ali i da izvrše direktnu selekciju kandidata sa portala.

Ukoliko prvi put pristupate portalu potrebno je da se registrujete, a za svaki sledeći ulaz logujete se na osnovu prethodno unetih podataka.