CEROSI i Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda SOSIB potpisali sporazum o saradnji

CEROSI i Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda (SOSIB), potpisali su sporazum o saradnji koji će omogućiti da dve organizacije preduzimaju zajedničke aktivnosti koje doprinose kvalitetu života osoba sa invaliditetom i stvaranju inkluzivnog društva u kome osobe sa invaliditetom imaju ravnopravni položaj.


Sporazum o saradnji su potpisali predsednik SOSIB-a, Draženko Mitrović, i predsednik CEROSI Andrija Majstorović.


SOSIB je socijalno-humanitarna organizacija sa glavnim ciljem da obezbedi uslove za stalni, kontinuiran i sistematičan sportsko rekreativni život sugrađana kao bitan uslov za ukupno unapređivanje položaja osoba sa invaliditetom Beograda. Ova organizacija ima veoma dugu tradiciju i ugled, a osnovana 1970. godine. Tokom više od pola veka aktivno okuplja osobe sa invaliditetom promovišući važnost sporta za punu socijalizaciju osoba sa invaliditetom.


SOSIB i CEROSI će aktivno sarađivati na organizaciji i obezbeđivanju uslova za osobe sa invaliditetom koje žele da se bave stonim tenisom. U ovoj saradnji podršku će im pružiti Stonoteniski centar Kocić&SDPS, koji osobama sa invaliditetom obezbeđuje besplatne termine. U ovom centru SOSIB i CEROSI planiraju i održavanje turnira za osobe sa invaliditetom. Stoni tenis će zahvaljujući ovoj saradnji postati dostupniji većem broju ljudi i ojačati zajednicu osoba sa invaliditetom.